Chrzest

Chrzest

                               PROPOZYCJA MENU CHRZTU NA ROK 2016r.                                                                              ( 100 zł od os przy min 30 os.)

          Firma Cateringowa Savoire- Vivre pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystego obiadu z okazji Chrztu w naszym lokalu   Nowy Sącz ul. Magazynowa 7  lub organizowanego u Pastwa w domu lub we  wskazanym miejscu wraz  z profesjonalna obsługą kucharsko- kelnerską.                                                                     
                                                             Chrzest                      

  Zupy ,do wyboru jeden rodzaj zupy (podawana z wazy)
- rosół z kury
- zupa grzybowa
- zupa gulaszowa
- zupa rybna
- krem brokułowy
- krem grzybowy
- cebulowa

Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków)
- domowy makaron, jarzyny, wkładka mięsna
- groszek ptysiowy
- grzanki ziołowe serem żółtym
- kluseczki mączno jajeczne
 
 Danie główne (do wyboru trzy gatunki mięs, podawane półmiskowo)
- kotlet schabowy
 - gordon blue nowość !
- polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym nowość !
- golonka z kością w piwie z warzywami
- de-volaille
- pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym
- udko z kurczaka - łosoś norweski nowość !
- pstrąg soute nowość !

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, trzy rodzaje surówek)
- ziemniaki z wody ( podane z koperkiem)
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- surówki z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z marchwi
- surówka z selera - surówka z buraczków z ogórkiem nowość !
- mizeria - ćwikła - kapusta zasmażana
 
Tort
- tort , dekorowana bryła okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello - chałwa nowość !
 - capuccino - tiramisu

Zimne zakąski (do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- rolada z boczku faszerowana mięsem wieprzowym w auszpiku
- rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską
 - schab po krakowsku z musem w auszpiku nowość !
- polędwiczki drobiowe w cieście
- szynka gotowana z farszem w galarecie
- wędliny różnorodne   (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, )
- wędliny regionalne ( pasztet pieczony, boczek parzony, szynka wiejska, kiełbasa swojska)
- ryba w sosie greckim - pstrąg wędzony nowość !
- łosoś w cieście francuskim nowość !
- śledź po japońsku
 - śledź po węgiersku nowość !
- galaretki drobiowe
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa
- sałatka z selera z kurczakiem
- sałatka ryżowa z kurczakiem,
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką
 - sałatka cezar z grillowanym kurczakiem nowość !
 - sałatka norweska z łososiem wędzonym nowość !
- sałatka grecka nowość !

Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów)
- pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy - sos żurawinowy

I Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
 - gołąbki w sosie pomidorowym lub grzybowym nowość!
- pierogi z kapustą i grzybami
- udko z kurczaka w królewskiej panierce
-  szaszłyk mięsno warzywny
- pieczony stek z kurczaka

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- ziemniaki opiekane
- talarki ziemniaczane
- surówka z pomidorów
- sałata lodowa ze śmietaną
- surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem vinegret

Deser (do wyboru jeden deser)
- kawa mrożona nowość !
- lody z owocami i bitą śmietaną
- sałatka owocowa

II Danie gorące , do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo)
 - zupa gulaszowa
- strogonov
- pulpeciki wieprzowo-cielęce w sosie koperkowym
- żurek staropolski
- barszcz czerwony
- kwaśnica po góralsku
- bigos    

Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- jajko , kiełbasa wiejska
- kapuśniaczek - pasztecik
 - krokiet mięsny
- wędzone żeberko
- pieczywo różnorodne

*Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- napoje Tymbark
- woda mineralna but. - woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty
- pepsi but.
- mirynda but.
- 7-up but.
- kawa -capuccino
- herbata

*Ciasto do wyboru cztery rodzaje
, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
 - sernik
- sero- mak
- szarlotka
 - owocowe z galaretką
 - delicja
 - orzechowiec
 - tofik
- pijak
 - makowiec
 - królewskie     
 *Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki
- rurki z kremem
- kruche z budyniem
 * Owoce do wyboru cztery gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- pomarańcze
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
- nektarynki
 Dodatkowo proponujemy !!!
- Obrusy serwetki , akcent dekoracyjny stołów 5 zł/os
- Pokrowce na krzesła 5 zł szt.
- Pełną zastawę stołową 5 zł/os
- Stoły, krzesła, 10 zł /os
- Stanowisko z kawą z ekspresu , czekoladą na gorąco( forma samoobsługi ) 6 zł/os..
- Tort (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi ( w oprawie świetlnej z podkładem muzycznym np. melodia z krainy lodu, podkład w kwestii organizatorów) ) koszt 5 zł/os.
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach z podkładem muzycznym np. melodia Janosika podkład w kwestii organizatora ) koszt 30 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach ( z podkładem muzycznym np. melodia Janosika w kwestii zespołu ) koszt 20 zł/os.
 - Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi) 30 zł/os. ( możliwość rozbudowania o dodatkowe dania gorące )
- Bar alkoholowy ,rolla bar z piwem , drinki ( obsługa barmańska ) 30 zł./os. ( alkohol w kwestii organizatorów)
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 20 zł./os.
- Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 20zł./os.
 - Stanowisko z kawą z ekspresu , czekoladą na gorąco( forma samoobsługi ) 6 zł/os..
- Animacje dla dzieci ,pełna opieka nad dzieci połączona z zabawą .700 zł/ 4 godziny.   Nowość !!! 2017r.

                                    To naprawdę się opłaca  (   100 zł od os. przy min 30 os. )                                         Jeżeli uważasz że nie potrzebujesz obsługi cena spada nawet do  ( 70 zł od os. Nie obejmuje *)       
                                              
                                                ZAOSZCZĘDZASZ   30 zł !!!
                             
                                ZADZWOŃ JUŻ DZIŚ I ZAREZERWUJ TERMIN !!!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Legenda:  - *   w cenie 100 zł od os.      
  Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę, Wszystkie dania przygotowujemy świeżo na miejscu ,całe jedzenie po bankiecie zostawiamy Państwu.
 
                                                         Jeżeli nasza propozycja zainteresowała Państwa prosimy o kontakt telefoniczny 500 232 834 w celu umówienia spotkania, z naszym menadżer dotyczącego: pełnej prezentacji ,spisania umowy, ustalenia menu na które przyjedziemy do państwa na miejsce dzięki czemu zaoszczędzą Państwo czas lub zapraszamy na spotkanie i degustacje do naszego lokalu .
                                                                                                                        Pozdrawiam Anna, Ariel Szczesiak