Wesele

Wesele

                                                    PROPOZYCJA MENU WESELNEGO NA ROK 2019r.                                     
                                                               ( wesele 110 zł od os przy min 130 os.)            
   Firma Cateringowa Savoire- Vivre pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystego bankietu z okazji Wesela u Państwa   w wskazanym miejscu wraz z profesjonalna obsługą kucharsko- kelnerską .
Jednym z sekretów wyjątkowego smaku naszych potraw jest przygotowywanie ich na miejscu uroczystości, z regionalnych produktów.             Poniżej przykładamy propozycje menu ,do oferty jest możliwe wniesienia zmian oraz zaproponowania własnych kompozycji

                                                                                   Wesele                   
      Powitanie
*- chleb weselny
Aperitif
*- szampan
  Zupy ,do wyboru jeden rodzaj zupy (podawana z wazy)
- rosół z kury
- zupa grzybowa
- zupa gulaszowa
- zupa rybna
- krem brokułowy
- krem grzybowy
- cebulowa
Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków)
- domowy makaron, jarzyny, wkładka mięsna
- groszek ptysiowy
- grzanki ziołowe serem żółtym
- kluseczki mączno jajeczne  
Danie główne (do wyboru cztery gatunki mięs, podawane półmiskowo)
- kotlet schabowy z kością lub bez
- roladka drobiowa z serem i szynką nowość !
- polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- kotlet drobiowy
- golonka na kapuście nowość!
- żeberko na kapuście nowość !
- de-volaille
- pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- zrazy wołowe nowość !
- łosoś norweski 

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, trzy rodzaje surówek)
- ziemniaki z wody ( podane z koperkiem)
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- surówki z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z marchwi
- surówka z selera
- surówka z buraczków z ogórkiem nowość !
- mizeria
- ćwikła
- kapusta zasmażana  

*Tort
- tort weselny, dekorowana bryła prostokątna lub okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello
- chałwa nowość !
- capuccino
- tiramisu

Zimne zakąski (do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską
- schab po krakowsku z musem w auszpiku
- polędwiczki drobiowe w cieście
- mini tortille z serem i szynką szwardzwaldzką nowość!
- wędliny różnorodne (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, )
- ryba w sosie greckim
- pstrąg wędzony nowość !
- łosoś w cieście francuskim nowość !
- śledź po japońsku
- śledź po meksykańsku
- galaretki drobiowe
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatka z selera z kurczakiem i żurawiną
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa
- sałatka z selera z kurczakiem
- sałatka ryżowa z kurczakiem,
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
- sałatka norweska z łososiem wędzonym
- sałatka grecka
Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów)
- pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy
- sos żurawinowy

I Danie gorące (do wyboru jedno danie ,podawane talerzowo)
-  schab w sosie myśliwskim
- pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- klosiki wieprzowo - cielęce w sosie koperkowym
- roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie kurkowym

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- kapusta zasmażana
- buraczki zasmażane
- kapusta pekińska marchewką i majonezem
- mizeria
- ćwikła
 
Deser (do wyboru jeden deser)
- lody z owocami i bitą śmietaną
- sałatka owocowa  
- panna cotta z truskawkami nowość !
           
II Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
- pieczony stek z kurczaka
- gołąbki w sosie pomidorowym lub grzybowym
- szaszłyk mięsno warzywny
- pierogi z kapustą i grzybami
- faszerowane udko z serem i grzybami nowość !


Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- wiejskie ziemniaki z cebulką nowość!
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- ziemniaki opiekane
- talarki ziemniaczane
- surówka z pomidorów
- sałata lodowa ze śmietaną
- surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem vinegret
             
III Danie gorące , do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo)
- barszcz czerwony
- polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym
- zupa gulaszowa
- strogonof

Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- kapuśniaczek
- pasztecik
- krokiet mięsny
- krokiet z serem i pieczarkami nowość !
- pieczywo różnorodne

Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- napoje owocowe
- woda mineralna but.
- woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty
- pepsi but.
- mirynda but.
- 7-up but.
- kawa -capuccino
- herbata

*Ciasto do wyboru cztery rodzaje
, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sero- mak
- szarlotka
- owocowe z galaretką
- delicja
- orzechowiec
- tofik
- pijak
- makowiec
- królewskie
*Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki
- rurki z kremem
- kruche z budyniem
  Owoce do wyboru trzy gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- pomarańcze
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
- nektarynki
Legenda : *- nie jest ujęte w kalkulacji cenowej dodatkowo proponujemy !!!

- Chleb weselny 50 zł 1 szt.
- Szampan 2 zł./os
- Tort (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi ( w oprawie świetlnej z podkładem muzycznym np. melodia z krainy lodu, w kwestii zespołu ) ) koszt 4 zł/os.. , mgle suchego lodu 5,50 zł/os.
- Ciasto, babeczki, rurki 6 zł/os
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach z podkładem muzycznym np. melodia Janosika ) koszt 20 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach ( z podkładem muzycznym np. melodia Janosika w kwestii zespołu ) koszt 12 zł/os.
- Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi) 15 zł/os. ( możliwość rozbudowania
- Bar alkoholowy ,rolla bar z piwem , drinki ( obsługa barmańska ) 10 zł./os.( alkohol w kwestii organizatorów)
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 10 zł./os.
- Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 10zł./os.
- Stanowisko z kawą z ekspresu , czekoladą na gorąco( forma samoobsługi ) 6 zł/os.
- Animacje dla dzieci ,pełna opieka nad dzieci połączona z zabawą .1000 zł/ 4 godziny. Nowość !!! 2019r.    
   Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę, Wszystkie dania przygotowujemy świeżo na miejscu ,całe jedzenie po bankiecie zostawiamy Państwu.  Jeżeli nasza propozycja zainteresowała Państwa prosimy o kontakt telefoniczny 500 232 834 w celu umówienia spotkania, z naszym asystentem P. Aneta Rodak dotyczącego: pełnej prezentacji ,spisania umowy, ustalenia menu na które przyjedziemy do państwa na miejsce dzięki czemu zaoszczędzą Państwo czas lub zapraszamy na spotkanie i degustacje do naszego lokalu .                                                                                                   Pozdrawiam Anna Galarowicz -Szczesiak, Ariel Szczesiak