Wesele

Wesele

                          PROPOZYCJA MENU WESELNEGO   NA ROK 2017r.                      
                             ( wesela 110 zł ,wesela  od os przy min 130 os.)
                 
Firma Cateringowa Savoire- Vivre pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystego bankietu z okazji Wesela   we wskazanym miejscu wraz z profesjonalna obsługą kucharsko- kelnerską  .  
Poniżej przykładamy propozycje menu ,do oferty jest możliwe wniesienia zmian oraz zaproponowania własnych kompozycji                                                                      
                                                                        Wesele                         
 
Powitanie
- chleb weselny ( Państwa młodych)
Aperitif
- szampan (Państwa młodych)
  Zupy ,do wyboru jeden rodzaj zupy (podawana z wazy)
- rosół z kury
- zupa grzybowa
- zupa gulaszowa
- zupa rybna
- krem brokułowy
- krem grzybowy
- cebulowa
Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków)
- domowy makaron, jarzyny, wkładka mięsna - groszek ptysiowy
- grzanki ziołowe serem żółtym
- kluseczki mączno jajeczne 
 Danie główne (do wyboru pięć gatunków mięs, podawane półmiskowo)
- kotlet schabowy - gordon blue nowość !
 - polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym nowość !
- golonka z kością w piwie z warzywami
- de-volaille
- pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym
- udko z kurczaka - łosoś norweski nowość !
 - pstrąg soute nowość !

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, trzy rodzaje surówek)
- ziemniaki z wody ( podane z koperkiem)
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- surówki z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z marchwi
- surówka z selera -
- surówka z buraczków z ogórkiem nowość !
- mizeria - ćwikła - kapusta zasmażana  
Tort
- tort weselny, dekorowana bryła prostokątna lub okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj  (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello
- chałwa nowość !
- capuccino
 - tiramisu

Zimne zakąski (do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- rolada z boczku faszerowana mięsem wieprzowym w auszpiku
- rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską
- schabu po krakowsku  z musem w auszpiku nowość !
- polędwiczki drobiowe w cieście
- szynka gotowana z farszem w galarecie
- wędliny różnorodne (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, )
- wędliny regionalne ( pasztet pieczony, boczek parzony ,szynka wiejska, kiełbasa swojska)
- ryba w sosie greckim
- pstrąg wędzony nowość !
- łosoś w cieście francuskim nowość !
- śledź po japońsku
 - śledź po węgiersku
- galaretki drobiowe
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa
- sałatka z selera z kurczakiem
- sałatka ryżowa z kurczakiem,
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem nowość !
- sałatka norweska z łososiem wędzonym nowość !
- sałatka grecka nowość !

Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów)
- pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy
- sos żurawinowy

I Danie gorące (do wyboru jedno danie , podawane talerzowo)
- pieczeń z karkówki w sosie własnym
- pieczony schab w sosie myśliwskim
- pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- roladki drobiowe w sosie śliwkowym
- udko z kurczaka w królewskiej panierce
Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- kapusta zasmażana
- buraczki zasmażane
- kapusta pekińska marchewką i majonezem
- mizeria
- ćwikła


II Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
- gołąbki w sosie pomidorowym lub grzybowym nowość!
- pierogi z kapustą i grzybami
- udko z kurczaka w królewskiej panierce
- szaszłyk mięsno warzywny
- pieczony stek z  kurczaka


  Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- ziemniaki opiekane
- talarki ziemniaczane
- surówka z pomidorów
- sałata lodowa ze śmietaną
- surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem vinegret

Deser (do wyboru jeden deser)
- kawa mrożona nowość !
- lody z owocami i bitą śmietaną
- sałatka owocowa


III Danie gorące ,do wyboru jedno danie (podawane talerzowo)
- polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym
- zupa gulaszowa
- strogonov
- pulpeciki wieprzowo - cielęce w sosie pomidorowym lub koperkowym

Dodatki ,do wyboru jeden rodzaj dodatków ( podawane na stołach)
- pieczywo różnorodne 
 I V Danie gorące , do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo)
- żurek staropolski
- barszcz czerwony
- kwaśnica po góralsku
- bigos    

Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- jajko , kiełbasa wiejska
- kapuśniaczek - pasztecik - krokiet mięsny
- wędzone żeberko
- pieczywo różnorodne

Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- napoje owocowe
- woda mineralna but. - woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty
- pepsi but.
- mirynda but.
- 7-up but.
- kawa -capuccino
- herbata

Ciasto do wyboru pięć rodzajów
, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sernik
- sero- mak
- szarlotka
- owocowe z galaretką
- delicja
- orzechowiec
 - tofik
 - pijak
 - makowiec
- królewskie  
Kruche ciasteczka
do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki
- rurki z kremem
- kruche z budyniem
Owoce do wyboru cztery gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- pomarańcze
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
- nektarynki                                                                                                                                    

  Dodatkowo proponujemy !!!
- Tort (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi (  w oprawie świetlnej z podkładem muzycznym np. melodia z krainy lodu, w kwestii zespołu ) ) koszt 2 zł/os.. , mgle suchego lodu 3,50 zł/os..
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach z podkładem muzycznym np. melodia Janosika ) koszt 20 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach ( z podkładem muzycznym np. melodia Janosika w kwestii zespołu ) koszt 12 zł/os. - Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi)  15 zł/os. ( możliwość rozbudowania o dodatkowe dania gorące)
- Bar alkoholowy ,rolla bar z piwem , drinki ( obsługa barmańska ) 20 zł./os.( alkohol w kwestii organizatorów)
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 10 zł./os.
- Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 10zł./os.
- Stanowisko z kawą z ekspresu , czekoladą na gorąco( forma samoobsługi ) 6 zł/os.      
- Animacje dla dzieci ,pełna opieka nad dzieci połączona z zabawą .1000 zł/ 4 godziny. Nowość !!! 2017r. 
 
              Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę, Wszystkie dania przygotowujemy świeżo na miejscu ,całe jedzenie po weselu zostawiamy Państwu.                                                         
                 Jeżeli nasza propozycja zainteresowała Państwa prosimy o kontakt telefoniczny  500 232 834 w celu umówienia spotkania, z naszym menadżer dotyczącego: pełnej prezentacji ,spisania umowy, ustalenia menu na które przyjedziemy do państwa na miejsce dzięki czemu zaoszczędzą  Państwo czas lub zapraszamy na spotkanie i degustacje do naszego lokalu .
                                                              
                                                      Pozdrawiam Anna Galarowicz -Szczesiak, Ariel Szczesiak